Francis Louter

Fysiotherapeute

Specialisaties

Neurologische aandoeningen (CVA, NAH, MS en ALS), Parkinson

Aanwezig

  • Maandag en woensdag bij Fysiotherapiepraktijk Maaswijk
  • Dinsdag, donderdag en vrijdag bij InMotion Fysiotherapie

Big registratie

09926741604


Over
Op mijn dertiende kwam ik in aanraking met het vak fysiotherapie. Mijn therapeut leerde mij over het menselijk lichaam en de ontstaanswijze van bewegingsklachten. Op dat moment maakte ik bewust mee wat de impact van zo’n klacht kan zijn op je eigen functioneren. Het was mij dan ook vrij snel duidelijk dat ik fysiotherapie wilde studeren. In juni 2019 ben ik aan de Hogeschool van Utrecht afgestudeerd.

Aangezien een bewegingsklacht veel invloed kan hebben op het dagelijks functioneren, vind ik het belangrijk om een goed beeld te hebben van de cliënt. Hierdoor kan door middel van een gezamenlijk opgesteld doel een passend behandelplan worden opgesteld. Daarnaast vind ik het belangrijk om de cliënt een actieve rol te laten vervullen in de behandeling. Als houding- en bewegingsspecialist zal bewegen dan ook een grote rol spelen in de meeste behandelingen.

Momenteel werk ik als algemeen fysiotherapeut en zie ik veel verschillende aandoeningen. Mijn interesse gaat echter in het bijzonder uit naar neurologische aandoeningen. Naast mijn werk ben ik graag in beweging en ben ik vijf dagen in de week in de sportschool te vinden.